Jaké exotické rostliny se hodí k sobě v jedné zahradě?
Zajímalo by mě, jaké exotické rostliny by mohly být skvělou volbou pro společné pěstování na jedné zahradě. Mám na mysli hlavně kombinace, které si navzájem nebudou překážet a naopak se podpoří v růstu. Jde mi o to, aby tyto rostliny měly podobné nároky na světlo a zálivku, protože nechci strávit celé léto neustálým běháním se zaléváním nebo stíněním. Zvažoval jsem například některé druhy kaktusů a sukulentů, ale nevím, jestli by se daly kombinovat s něčím jiným, jako jsou třeba tropické rostliny. Přijde mi zajímavé mít v zahradě něco barevného a netradičního, co by přitahovalo pozornost, ale zároveň bych chtěl, aby to bylo i udržovatelné. Máte někdo zkušenosti s kombinováním různých druhů? Jaké rostliny se osvědčily ve vaší zahradě? A co třeba jejich péče – je to složité? Rád bych slyšel vaše tipy a triky, jak dosáhnout harmonického soužití různých exotických druhů v jedné zahradě. Vím, že každý typ má své specifické potřeby, ale myslím si, že když se to dobře naplánuje, mohlo by to dopadnout skvěle. Děkuji za všechny rady!