Meskalin.cz/Fórum/Jaké barevné kombinace exotických rostlin vypadají nejlépe?

Jaké barevné kombinace exotických rostlin vypadají nejlépe?

Přemýšlím o tom, jaké barevné kombinace exotických rostlin by mohly nejlépe vyniknout v mé zahradě. Chtěla bych vytvořit esteticky příjemné prostředí, které bude plné životních barev a zajímavých tvarů. Zajímá mě, jaké barvy se k sobě hodí, když mluvíme o různých druzích kaktusů, sukulentů a dalších exotických rostlin. Například, co si myslíte o kombinaci modrých a červených kaktusů? Nebo jak by vypadala žlutá a fialová paleta? Viděl někdo úžasnou zahradu, kde by se takové kombinace objevily? A co třeba zelené sukulenty - jak je nejlépe zkombinovat s dalšími barvami, aby nezapadly do pozadí? Případně, existují nějaké konkrétní druhy rostlin, které by se daly kombinovat s jinými tak, aby vytvořily zajímavý kontrast? Rád bych slyšel vaše názory a tipy na to, co funguje nejlépe a co byste doporučili pro začátečníka jako jsem já. Jaké máte zkušenosti s těmito barevnými kombinacemi? Děkuji všem za případné rady!

144 slov
1.4 minut čtení
20. 11. 2023
Stanislav Slavík

No, já bych doporučil zkusit kombinace jako modré a červené kaktusy, to vypadá dost zajímavě, zvlášť když jsou vedle sebe. Modrý kaktus může hezky kontrastovat s jasně červeným, to pak v zahradě opravdu vynikne. Co se týče žluté a fialové palety, ta je taky skvělá! Žluté sukulenty podtrhnou fialové květy, takže to vypadá fakt pěkně. Zelené sukulenty jsou super základ, ale musíš k nim přidat něco výrazného – třeba nějaký barevný květináč nebo jinou rostlinu s jasným odstínem, aby nepůsobily nudně. Každopádně, doporučuji zkusit i nějaké tropické rostliny s velkými listy, ty udělají dobrý kontrast s malými kaktusy. Z mých zkušeností třeba kombinace aloe vera s něčím barevným jako je euphorbia je parádní. Nezapomeň na rozmanitost tvarů, to dodá zahradě šmrnc. Taky jsem viděl nádherné zahrady, kde byly použity různé odstíny zelené s několika výraznými květy a to bylo fakt úchvatné. Takže hodně štěstí s tvou zahradou!

147 slov
1.5 minut čtení
28. 11. 2024
Tomáš Brabec

Takže barevné kombinace u exotických rostlin, to je fakt super téma. Osobně bych říkal, že modré a červené kaktusy spolu můžou vypadat fakt skvěle, hlavně když k tomu přidáš něco zeleného. Zelené sukulenty jsou fajn, ale musíš na ně dávat pozor, aby se neztratily. Zkus třeba nějaký žlutý kaktus vedle fialového sukulentu – to by mohlo být dost zajímavý. Co se týče kontrastů, tak kombinace tmavě zelených rostlin s jasnými květy funguje naprosto skvěle. Taky jsem viděl úžasnou zahradu, kde byl mix různých tvarů a barev – kaktusy různých výšek a barvy, to vypadalo živě. Neboj se experimentovat a klidně zkus něco neobvyklého, víc barev je většinou lepší.

108 slov
1.1 minut čtení
12. 6. 2024
Markéta Košťálová
Meskalin.cz/Články/Kombinace rostlin
Které exotické rostliny se ideálně snoubí v heterogenním uspořádání?Objevte nejlepší kombinace exotických rostlin pro neobvyklé nádoby a zjistěte, jak vybrat rostliny, které si vzájemně prospívají. Inspirujte se pro sv...
1000 slov
10 minut čtení
25. 2. 2023
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky