Meskalin.cz/Fórum/Jaké sukulenty se dobře snáší v jednom květináči?

Jaké sukulenty se dobře snáší v jednom květináči?

Zajímalo by mě, jaké sukulenty se mohou pěstovat spolu v jednom květináči, aby si navzájem neubližovaly a naopak vytvářely hezkou kompozici. Mám doma několik různých druhů a přemýšlím, jestli je možné je zkombinovat, nebo jestli je lepší je mít každého zvlášť. Například, mám rád Echeverie, ale mám také nějaké kaktusy a další sukulenty jako Aloe vera a Haworthia. Dávali by se dohromady nebo by to byla katastrofa? Jaké jsou zkušenosti ostatních pěstitelů s kombinováním sukulentů? Slyšel jsem, že některé druhy potřebují víc slunce než jiné, takže bych chtěl vědět, jestli existují nějaké tipy na to, jak to celé sladit. Samozřejmě chci dosáhnout toho, aby všechny rostliny krásně rostly a vypadaly zdravě. Jaké jsou vaše oblíbené kombinace sukulentů v jednom květináči? A co třeba s ohledem na zálivku - jak to vyřešit, aby každý dostal přesně to, co potřebuje? Předem díky za rady!

142 slov
1.4 minut čtení
15. 5. 2024
Ivana Soukupová

Některé sukulenty se dají fakt dobře kombinovat, ale je to o tom, jaké máš konkrétní druhy. Echeverie jsou super a hezky vypadají vedle Aloe vera, protože obě mají podobné nároky na světlo a zálivku. Kaktusy bys měl dávat spíš samostatně, protože potřebují opravdu hodně slunce a sucho, zatímco Haworthia snáší i trochu stínu a vlhka. Takže pokud je chceš kombinovat, drž je v nějaké skupině podle požadavků na péči. Zálivku řeš tak, že necháš substrát mezi zaléváním zaschnout - většina sukulentů to má ráda. Obecně platí - čím víc slunce, tím víc sucha. Mám rád kombinaci Echeverie s nějakým menším kaktusem, vypadá to fajn a oba se dají udržet v jedné nádobě. Tak drž palce!

115 slov
1.2 minut čtení
19. 6. 2024
Simona Vlková

Takže kombinování sukulentů je docela populární, ale musíš si dávat pozor na pár věcí. Echeverie se dá pěstovat spolu s Aloe vera, protože obě potřebují podobnou zálivku a sluneční světlo. Kaktusy mají obvykle rády víc slunce, takže je lepší je mít samostatně nebo je kombinovat s jinými, co snesou víc světla. Haworthia je celkem tolerantní, takže může být v jednom květináči s Echeveriemi. Důležité je, aby všechny měly dobrou drenáž – hodně lidí dává na dno květináče štěrk nebo písek. Zálivka by měla být opatrná, radši méně než víc, protože sukulenty nemají rády mokré nohy. Takže pokud tam dáš rostliny s různými nároky na vodu, může to být problém. Zkrátka to chce trošku experimentovat a sledovat, jak se jim daří. Každopádně zkus třeba kombinaci Echeverie a Haworthie a uvidíš, jak to půjde.

132 slov
1.3 minut čtení
5. 9. 2024
Anna Havelková
Meskalin.cz/Články/Kombinace rostlin
Které exotické rostliny se ideálně snoubí v heterogenním uspořádání?Objevte nejlepší kombinace exotických rostlin pro neobvyklé nádoby a zjistěte, jak vybrat rostliny, které si vzájemně prospívají. Inspirujte se pro sv...
1000 slov
10 minut čtení
25. 2. 2023
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky