Jak mohu vyrobit přírodní pesticid z kopru?
Zajímalo by mě, jestli někdo z vás ví, jak se dá vyrobit přírodní pesticid z kopru? Mám na zahradě pár rostlin, které jsou napadené různými škůdci a cítím, že bych rád zkusil něco ekologického, co by jim mohlo pomoct. Kopr mám rád a navíc vím, že má nějaké vlastnosti, které by mohly odpuzovat hmyz. Měl jsem na mysli, jestli bych ho mohl použít i jinak než jen jako koření do jídla. Chtěl bych vědět, jaký je nejlepší způsob, jak z něj udělat něco jako sprej nebo výluh? Kolik kopru bych měl použít a co všechno k tomu potřebuju? Je potřeba kopr nějak předpřipravit nebo stačí ho jenom nasekat? A co byste doporučili jako další ingredience? Zajímalo by mě i to, jak často bych měl tento pesticid aplikovat na rostliny a jestli je bezpečné to používat kolem jiných rostlin, které nemají problémy. Taky by mě zajímalo, jestli máte nějaké osobní zkušenosti s tímto receptem a zda mi můžete říct, jak moc to fungovalo u vás. Hlavně se bojím, aby to neublížilo užitečným hmyzům jako jsou včely nebo berušky. Pokud máte nějaké tipy nebo rady ohledně použití kopru jako přírodního pesticidu, byl bych moc vděčný za každou informaci.