Meskalin.cz/Fórum/Má skořice nějaké magické účinky na škůdce?

Má skořice nějaké magické účinky na škůdce?

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás vyzkoušel použít skořici proti různým škůdcům, co se občas objeví na rostlinách, a pokud ano, jaké máte zkušenosti. Slyšel jsem, že skořice má nějaké přírodní repelentní účinky a že by mohla pomoci odradit mravence, mšice a další nežádoucí návštěvníky. Zajímalo by mě, jak přesně ji aplikovat – stačí nasypat suchou skořici kolem rostlin, nebo je lepší ji smíchat s vodou a udělat nějaký sprej? A co dávkování? Nechci rostliny spálit nebo jim uškodit. Máte někdo osvědčené tipy na to, jak skořici efektivně využít? Máte například zkušenosti s tím, jestli funguje lépe na určitých typech rostlin než na jiných? Rád bych věděl i o nějakých dalších přírodních metodách na boj se škůdci, protože bych chtěl minimalizovat chemii ve své zahradě. Předem díky za všechny rady!

132 slov
1.3 minut čtení
1. 1. 2024
Miroslav Kočí

Skořice má určitě nějaké repelentní vlastnosti, já ji používám už delší dobu. Mám zkušenosti, že to pomáhá proti mravencům a mšicím, ale nedokážu říct, jak moc to je účinné, když je jich hodně. Já ji většinou nasypu kolem rostlin nebo přímo na listy. Je dobrý nápad udělat si z ní i sprej – stačí smíchat skořici s vodou a nechat to chvíli odstát, pak to přeceď. Dávkování? Zkoušel jsem tak lžičku skořice na litr vody, ale můžeš to upravit podle potřeby. Nezdá se mi, že by to rostlinám uškodilo, ale radši to zkuste na menším kusu rostliny jako test. Osobně jsem měl lepší výsledky s bylinkami než s jinými typy květin. Kromě skořice můžeš zkusit i česnek nebo neem olej – obojí funguje docela dobře. Tak držím palce s vaším bojem proti škůdcům!

133 slov
1.3 minut čtení
21. 5. 2024
Milan Kafka

Skořice má fakt nějaké repelentní účinky, četl jsem, že spíš odrazuje mravence a mšice, ale nevím, jak moc to funguje. Můžeš ji zkusit nasypat kolem rostlin, ale lepší je udělat si sprej. Smíchej skořici s vodou, třeba tak 1-2 lžičky na litr vody a postříkej tím rostliny. Dávkování je dost volný, ale moc toho nedávej, ať je nespálíš. Zkoušel jsem to na rajčatech a vypadalo to, že to aspoň trochu pomáhá. Na jiných rostlinách nevím, ale určitě je dobrý kombinovat s dalšíma přírodníma metodama – třeba neemový olej nebo česnekový extrakt. Nezapomeň to zkoušet v malém množství nejdřív, abys viděl reakci rostliny.

102 slov
1 minut čtení
1. 10. 2024
Karel Beran
Meskalin.cz/Články/Přírodní pesticidy
Účinné přírodní pesticidy z bylin a koření: Objevte tajemství domácí ochrany rostlinTento článek vám přináší tipy na výrobu přírodních pesticidů z bylin a koření, které efektivně ochrání vaše exotické rostliny před škůdci.
1000 slov
10 minut čtení
24. 10. 2022
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky