Můžu použít běžnou zeminu pro sukulenty?
Zdravím všechny pěstitele a milovníky sukulentů! Mám dotaz ohledně pěstování těchto úžasných rostlinek. Zajímá mě, jestli je možné použít běžnou zahradní zeminu pro sukulenty, nebo jestli by to mohlo nějak negativně ovlivnit jejich růst. Vím, že sukulenty potřebují specifické podmínky, jako je dobré odvodnění a málo vlhkosti, ale co když se rozhodnu použít normální zeminu, kterou mám na zahradě? Jenže ta zemina vypadá tak hezky a zdá se mi jako dobrý základ. Nebo by se mohlo stát, že to povede k hnilobě kořenů nebo jiným problémům? Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Je lepší investovat do speciálního substrátu pro sukulenty, nebo mohu přimíchat nějaké další materiály do běžné zeminy, aby se zlepšily její vlastnosti? Jsem si vědom toho, že existují speciální směsi určené přímo pro kaktusy a sukulenty, ale váhám, jestli je to nutné. Když už se bavíme o tomhle, zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní tipy na to, jak správně namíchat substrát pro sukulenty doma. Budu vděčný za všechny rady a názory! Děkuji!