Co dělat, když mi kaktus napadli mšice?
Mám takový problém, který mě dost trápí. Můj kaktus, kterého jsem si tak hrdě pěstoval, najednou vypadá jako by měl nějakou nemoc. Při bližším zkoumání jsem si všiml, že ho napadly mšice. Je to opravdu děsivé, nikdy jsem s nimi zatím nebojoval a teď nevím, co dělat. Snažil jsem se prozkoumat různé metody, jak se jich zbavit, ale všechny ty rady jsou tak zmatené a příliš odborné. Mám použít nějaký speciální pesticid nebo raději něco přírodního? A co takhle mýdlový roztok? Uvažoval jsem o tom, že bych je zkusil umýt vodou, ale mám strach, aby to neublížilo kaktusu. Jak moc to může být nebezpečné pro rostlinu? Myslíte si, že je lepší mšice prostě odstranit ručně nebo je to příliš pracné? A pokud se mi podaří zbavit se jich, jakým způsobem mohu ochránit svůj kaktus před tímto problémem do budoucna? Co doporučujete jako prevenci? Mohu mu třeba dát nějaký vitamin nebo hnojivo na posílení? Hrozně se bojím, že bych mohl svého miláčka zničit. Zatímco ostatní rostliny mi rostou jako z vody, tenhle kaktus je pro mě takovým zvláštním projektem a nechci o něj přijít. Co vlastně děláte vy, když narazíte na podobný problém? Každý tip či rada by pro mě byly nesmírně cenné! Děkuji předem za vaše zkušenosti.