Jak udržet správnou vlhkost pro vzácné rostliny?
Zdravím všechny milovníky exotických rostlin! Mám na srdci dotaz ohledně péče o moje vzácné rostliny, které jsem si nedávno pořídil. Mám pár kousků, které jsou opravdu citlivé na podmínky, a já se snažím udělat pro ně to nejlepší, ale pořád mám pocit, že něco dělám špatně. Hlavně se mi nedaří udržet správnou vlhkost. Různé zdroje říkají, že každá rostlina má své specifické požadavky, ale co když mám víc druhů pohromadě? Jak to zvládnout? Jak zjistit, jaká vlhkost je ideální pro každou z nich? Nechci, aby mi nějaká rostlina uhynula kvůli nesprávným podmínkám. Zkoušel jsem už různé metody – mistrování, zvlhčovače vzduchu a dokonce i misky s vodou poblíž rostlin, ale pořád mám pocit, že to není ono. Jaké máte tipy na udržení vláhy v pokojích nebo sklenících? Měli byste doporučit nějaké konkrétní zařízení nebo techniky? Jak často bych měl kontrolovat vlhkost? A co třeba substrát – pomůže mi to udržet správnou vlhkost kolem kořenů? Můžete se prosím podělit o vaše zkušenosti a rady? Děkuji moc!