Jak ochránit kaktusy před plísní?
Kaktusy se mi moc líbí, ale mám strach, že je nějaká plíseň zničí. Snažím se o ně pečovat, jak nejlépe umím, ale občas se stane, že na nich začnou být nějaké podivné fleky nebo se zdají být jako by mokré. Ostatní rostliny mi tolik nevadí, ale kaktusy jsou tak speciální a já bych byl hrozně zklamaný, kdybych je musel vyhodit kvůli plísni. Zajímalo by mě, co všechno můžu udělat, abych jim pomohl a zamezil tomu, aby na nich nějaká plíseň rostla. Mám je pravidelně stříkat vodou nebo je nechat na slunci? A co substrát? Je důležité mít nějaký speciální substrát pro kaktusy? Jak často je zalévat, aby to nebylo moc a zároveň málo? Slyšel jsem o různých přípravcích, které by mohly pomoci v boji s plísní, ale nevím, jestli jsou bezpečné pro kaktusy. Má někdo zkušenost s tím, jak s tímto problémem bojovat? Bude to chtít nějakou prevenci a co všechno bych měl mít na paměti? Jak zjistit, že už je příliš pozdě a že moji milovaní kaktusi jsou ve vážném ohrožení? Rád bych se dozvěděl co nejvíce rad a tipů od vás, abych mohl své kaktusy ochránit před tímto nebezpečím.