Co dělat, když má sukulent žluté listy?
Chtěla bych se zeptat, co to znamená, když mé sukulenty začnou mít žluté listy. Mám doma pár kaktusů a různých sukulentů, ale teď jsem si všimla, že jeden z nich má najednou listy, které místo pěkné zelené barvy zežloutly. Nechápu, co by to mohlo způsobit. Možná je to má chyba? Mám pocit, že bych mohla špatně zalévat, ale nejsem si jistá. Jak to vlastně je s tím zaléváním sukulentů? Občas jim dám trošku víc vody, protože mi přijde, že mají sucho a pak zase nevím, jestli to není moc. Nebo je to třeba nedostatek světla? Všimla jsem si, že je mám na okně, ale sluníčko tam nesvítí celý den. Co když mají málo světla? Myslíte, že by se to dalo napravit přemístěním na jiné místo? Chtěla bych vědět, jak jinak bych mohla pomoct svým rostlinám. Vím, že sukulenty jsou odolné a snadné na pěstování, ale teď mám obavy, jestli se mu něco vážně neděje. Mohlo by to být i něco jiného? Třeba škůdci nebo jiný problém? Ještě se chci zeptat, jestli je dobré listy ořezávat nebo radši nechat být? Zkrátka mám strach o svého miláčka a potřebuju nějakou radu. Děkuju!