Meskalin.cz/Fórum/Jaké rostliny jsou nejlepší k sukulentům?

Jaké rostliny jsou nejlepší k sukulentům?

Mám doma několik sukulentů a přemýšlím, jestli by se k nim hodily nějaké další rostliny. Rád bych vytvořil hezkou kompozici, ale nevím, co by bylo nejlepší kombinovat. Napadlo mě, že bych mohl zkusit nějaké kaktusy, ale mám také obavy, jestli by to nebyla přílišná konkurence o světlo a vodu. Jaké rostliny byste doporučili jako vhodné společníky pro sukulenty? Měly by mít podobné nároky na péči a zálivku, nebo je možné kombinovat různé druhy? Zajímá mě také, jestli jsou nějaké konkrétní sukulenty, které vypadají skvěle vedle jiných rostlin. A pokud máte nějaké tipy na to, jak správně uspořádat rostliny v květináčích, budu moc rád. Chci vytvořit něco estetického a zároveň funkčního. Co si o tom myslíte? Jak jste to vyřešili u vás doma?

122 slov
1.2 minut čtení
21. 9. 2024
Zdeňka Štěpánová

Sukulentům se daří skvěle s dalšími rostlinami, co mají podobné potřeby, jako třeba kaktusy nebo rostliny z rodiny Crassulaceae. Například nějaké malé echeverie nebo jade plant vypadají super vedle sebe. Můžeš zkusit i rostliny jako je sedum, které jsou nenáročné a odolné. Důležité je, aby všechny měly rády slunce a nebyly moc náročné na vodu, jinak se navzájem „utopí“.

Co se týče uspořádání, zkombinuj různé výšky a tvary, dej větší sukulenty dozadu a menší dopředu. Hlavně se neboj experimentovat! Třeba do mixu přidej nějaký suchomilný mech nebo kameny na dno květináče, to dodá na estetice. A nezapomeň na odvodnění, to je základ. Když to uděláš správně, bude to vypadat fakt parádně.

111 slov
1.1 minut čtení
8. 10. 2024
Marcela Janková

Sukulenty jsou super, a k nim se hodí kaktusy, protože mají podobné nároky na světlo a vodu. Ale fakt je důležitý, aby nebyly moc blízko sebe, jinak by mohli soutěžit. Zkus třeba nějaké drobné sukulenty jako Echeveria nebo Haworthia, ty vypadají skvěle a nemají moc velké nároky. Můžeš přidat i nějaké bylinky jako rozmarýn nebo tymián, ale opatrně s vodou, aby to nebylo moc mokré. Co se týče uspořádání, zkombinuj různé výšky rostlin a dej je do hezkého květináče s dobrým odvodněním. Tím docílíš zajímavého vzhledu. Jo a nezapomeň na barevnost – některé sukulenty mají úžasné barvy, tak to může vypadat fakt dobře.

103 slov
1 minut čtení
23. 2. 2024
Zdeněk Šebesta
Meskalin.cz/Články/Sukulentní kombinace
Jak vybrat ideální sukulenty pro kombinaci s jinými rostlinamiPraktický návod na výběr sukulentů, které se skvěle kombinují s ostatními rostlinami. Získejte tipy a inspiraci pro atraktivní interiérové a zahradní ...
1000 slov
10 minut čtení
7. 8. 2021
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky