Meskalin.cz/Fórum/Kombinace kaktusů a sukulentů v jednom květináči?

Kombinace kaktusů a sukulentů v jednom květináči?

Zdravím všechny milovníky rostlin! Mám takový dotaz, který mě už delší dobu trápí. Zajímalo by mě, jestli je možné kombinovat kaktusy a sukulenty v jednom květináči. Slyšel jsem různé názory, a tak bych rád znal váš pohled na tuto věc. Osobně mám doma pár krásných kaktusů a taky několik sukulentů, které by podle mě vypadaly skvěle pohromadě. Ale bojím se, že si navzájem nebudou vyhovovat, protože jsem slyšel, že kaktusy potřebují víc slunce a méně vody než sukulenty. A co se týče půdy – je lepší použít speciální substrát pro kaktusy nebo můžu klidně použít běžnou zeminu? Nechci, aby mi nějaké rostliny uhynuly, takže bych byl rád za jakékoliv zkušenosti nebo rady. Jak to vidíte? Máte někdo zkušenost s tímto pěstováním a jak to dopadlo? Děkuji za odpovědi!

128 slov
1.3 minut čtení
15. 6. 2024
Jana Koudelková

Jo, jde to, ale je dobrý si dávat pozor. Kaktusy a sukulenty maj podobný nároky na světlo, takže pokud máš dostatek slunce, tak by to mohlo klapnout. Co se vody týče, tak kaktusy fakt potřebujou míň, ale některý sukulenty to zvládnou taky. Klíčový je, aby substrát byl dobře odvodněnej, takže radši kup něco pro kaktusy nebo smíchej s pískem, než normální zeminu. Vždycky je lepší pěstovat je v něčem, co nebude držet moc vlhkosti. Sleduj je, jak rostou a když budeš mít pocit, že se jim nedaří, tak můžeš rozdělit. Ale jinak v jednom květináči to jde.

97 slov
1 minut čtení
28. 6. 2024
Kamila Matějková

Jo, kombinace kaktusů a sukulentů v jednom květináči naprosto jde. Obě tyhle rostliny mají podobné potřeby, co se týče světla a zálivky. Kaktusy sice potřebujou víc slunce, ale většina sukulentů to zvládne taky. Důležité je to správně vyvážit, aby měly obě skupiny dostatek světla. Co se týče vody, tak je dobrý nechat substrát pořádně vyschnout mezi zalivkami, což vyhovuje oběma. Můžeš použít speciální substrát pro kaktusy, ten je ideální, ale taky můžeš zkombinovat s nějakou běžnou zemí, pokud je dobře drenážní. Jen dej pozor, aby tam nebylo moc zhutněné půdy, jinak by ti mohly uhynout. Takže pokud se o ně postaráš a dáš jim dostatek světla, měly by se mít fajn.

111 slov
1.1 minut čtení
9. 7. 2024
Jaroslav Němec
Meskalin.cz/Články/Sukulentní kombinace
Které sukulenty se nejlépe snášejí v jednom květináči?Objevte, které sukulenty jsou ideální pro společné pěstování a jak zajistit jejich zdravý růst a krásu.
1000 slov
10 minut čtení
29. 7. 2023
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky