Meskalin.cz/Fórum/Jaké sukulenty se dobře snášejí?

Jaké sukulenty se dobře snášejí?

Zdravím všechny milovníky sukulentů a kaktusů! Chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké tipy na sukulenty, které se spolu dobře snášejí. Vím, že některé rostliny jsou víc kompatibilní než jiné, ale nikdy jsem to moc nezkoumala. Mám v plánu vytvořit krásný sukulentní aranžmá a ráda bych do něj dala různé druhy, které by se navzájem podporovaly a neubližovaly si. Zatím mám pár nápadů, jako je Echeveria nebo Haworthia, ale nevím, co k nim přidat. Jaké kombinace jste už vyzkoušeli? A jaké sukulenty byste doporučili pro začátečníky, které snadno rostou vedle sebe? Také mě zajímá, jestli existují nějaké speciální podmínky, které je potřeba dodržet, aby se všechny tyto rostliny cítily dobře a prospívaly. Děkuji za vaše rady a zkušenosti!

118 slov
1.2 minut čtení
6. 9. 2023
Magdaléna Palečková

Takže, co se týče sukulentů, tak Echeveria a Haworthia jsou super kombinace. Můžeš k nim přidat třeba Sedum, to je taky nenáročný a vypadá fajn. Další tip je Graptopetalum, ten je taky docela odolný. Tyhle rostliny mají podobné nároky na světlo a vodu, což je fajn. Na to nezapomeň, všechny tyhle rostliny nemají rády moc vlhko, takže dobrou drenáž je nutnost. Hlavně dej pozor na to, aby se navzájem nestínily, jinak některé mohou trpět. Taky se dají kombinovat různý barvy a tvary, to pak vypadá fakt dobře. Když budeš mít dobré podmínky - slunce a nepřelívat - měly by ti pěkně růst.

102 slov
1 minut čtení
24. 8. 2024
Radek Šulc

Tak já mám pár tipů na sukulenty, co se dobře snášejí. Echeveria a Haworthia jsou super, ale zkus třeba i Sedum nebo Graptopetalum. Tyhle rostliny k sobě pasujou hezky a mají podobné nároky na světlo a vodu. Taky jsou odolné, což je dobrý pro začátečníky.

Myslím, že bys mohla zkusit i nějaký kaktus jako Mammillaria, ten se snáší s mnoha sukulenty. Ale dej pozor na to, aby měli dobrou drenáž a nezůstávali ve vodě. A co se týče podmínek, tak většina sukulentů má ráda hodně světla, ale ne přímé slunce celý den, jinak se můžou spálit. Takže kombinuj podle toho, jak moc slunce máš.

Celkově je fajn si vybrat rostliny, které mají podobné potřeby a pak to prostě zkusit. Uvidíš, co ti vyjde. Držím palce!

123 slov
1.2 minut čtení
23. 12. 2024
Zdeněk Eliáš
Meskalin.cz/Články/Sukulentní kombinace
Které sukulenty se nejlépe snášejí v jednom květináči?Objevte, které sukulenty jsou ideální pro společné pěstování a jak zajistit jejich zdravý růst a krásu.
1000 slov
10 minut čtení
29. 7. 2023
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky