Žluté listy u sukulentu - co s tím?
Mám takový zvláštní problém se svým sukulentem a doufám, že mi někdo poradí. Moje oblíbená rostlina, která mi dělala radost, začala mít žluté listy a já vůbec nevím, co s tím dělat. Všiml jsem si toho asi před pár dny, ale teď je to čím dál horší. Listy jsou nejen žluté, ale některé z nich už začínají i opadávat. Mám strach, že by mohla umřít, a to bych opravdu nechtěl. Zkoušel jsem ji přesunout na jiné místo, kde je víc světla, protože jsem slyšel, že sukulenty milují slunce, ale zatím to moc nepomohlo.
Už jsem si říkal, jestli jí třeba nepřeléváme, ale na druhou stranu se mi zdá, že půda není zase tak mokrá. Věděl by někdo, jak poznat, jestli je rostlina podmáčená nebo příliš suchá? Mám také obavy z parazitů – mohl by na ní být nějaký škůdce? Projel jsem ji pořádně a nic jsem nenašel, ale přesto bych rád věděl, jestli je na to nějaký spolehlivý způsob, jak to zjistit.
Taktéž přemýšlím o tom, jakou půdu mám pro sukulenty použít. Někde jsem četl, že je potřeba speciální substrát s dobrou drenáží. Používám běžnou zeminu z obchodu a teď si říkám, jestli to nebyla chyba. Měli byste doporučení na nějaký konkrétní typ půdy nebo směsi? Jak moc záleží na tom, v čem sukulent roste?
Pokud máte nějaké tipy nebo rady ohledně toho, co dělat se žlutými listy u sukulentu nebo jak zachránit mojí rostlinu, prosím podělte se o ně! Každý názor se počítá a budu vděčný za jakoukoli pomoc!