Jak poznám, že je pro rostliny moc horko?
Zdravím všechny milovníky rostlin a kaktusů! Mám takovou otázku ohledně péče o naše zelené kamarády. Jsem si vědom, že různé druhy mají různé potřeby, ale jak vlastně poznat, že už je pro ně příliš horko? Když se dívám na své kaktusy a sukulenty, občas mám pocit, že jim možná není úplně dobře, ale nevím to jistě. Jaké jsou ty hlavní signály, na které bych se měl zaměřit? Můžete mi říct, jestli existují nějaké konkrétní příznaky, které naznačují, že teplota už překročila příjemnou mez? Například, co se děje s jejich listy nebo stonky? Zaznamenal jsem, že některé rostliny začínají ztrácet barvu nebo dokonce vypadají zvadle. Je to určitě známka toho, že je horko? A co zalévání v těchto horkých dnech? Nechci je přelít, ale obávám se, že by mohly uschnout. Jak tedy najít tu správnou rovnováhu? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké tipy na ochranu rostlin před nadměrným teplem. Co třeba stínění nebo umístění na správném místě v bytě? Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Budu moc rád za jakékoli rady a postřehy!