Meskalin.cz/Fórum/Jaké sukulenty se hodí do málo osvětlených míst?

Jaké sukulenty se hodí do málo osvětlených míst?

Nedávno jsem se nastěhoval do nového bytu a mám tu pár míst, kde není moc světla. Pořád přemýšlím, že bych si chtěl nějaké sukulenty pořídit, ale nevím, jestli existují takové druhy, které by zvládly růst v málo osvětlených prostorech. Mám rád rostliny, které jsou nenáročné a vyžadují minimální péči. Zjistil jsem, že většina sukulentů potřebuje slunce a dobré osvětlení, ale slyšel jsem, že existují i takové, které přežijí i v šeru. Zkoušel jsem hledat na internetu, ale je tam tolik informací a ne vždy to dává smysl. Napadá vás nějaký konkrétní sukulent nebo dva, kteří by mohli přežít v místnostech s omezeným denním světlem? Jaká je jejich péče? A co takhle třeba kaktusy? Jsou tyto rostliny schopné prosperovat v tmavších podmínkách? Rád bych věděl i něco o jejich vzhledu a jestli mají nějaké speciální potřeby. Děkuju za jakoukoli radu!

139 slov
1.4 minut čtení
18. 3. 2021
Milada Roubalová

Takže jestli hledáš sukulenty, co moc světla nepotřebujou, tak pár tipů mám. Třeba Haworthia je super volba. Vydrží i ve stínu a skoro o ní nemusíš pečovat. Pak je tu Gasteria, ta taky snese málo světla a vypadá fakt zajímavě. Kaktusy obecně moc na tmu nejsou, ale třeba některý druhy, jako Opuntia, to přežijou i v mírně tmavších místech. Co se týče péče, tak je to jednoduchý – zalívat málokdy, jen když je substrát suchý. Samozřejmě, že při málo světle porostou pomaleji, ale to je OK. Na vzhled jsou docela fajn, většinou mají silný listy a zajímavý tvary. Tak držím palce s výběrem!

103 slov
1 minut čtení
22. 4. 2023
Richard Kovář

Existují sukulenty, co zvládnou i méně světla. Například haworthia je super volba, má zajímavý vzhled a není náročná na péči. Další tip je sansevieria, známá taky jako hadí rostlina, ta fakt přežije skoro kdekoliv. Co se týče kaktusů, ty většinou potřebují víc světla, ale třeba kaktusy rodu rhipsalis snesou i trochu stínu. Hlavně je zalévej málo, raději nechat proschnout mezi zálivkami. Víc světla = lepší růst, ale tyhle typy to zvládnou. Dobře si to promysli a zkus je s nějakým substrátem pro sukulenty. Hlavně pozor na přelévání!

87 slov
0.9 minut čtení
28. 9. 2024
Ivana Žemličková
Meskalin.cz/Články/Sukulenty indoor
Sukulenty pro stinné místnosti: Jaké rostliny vybrat a jak o ně pečovat?Objevte nejlepší sukulenty, které se hodí do stinných místností, a naučte se, jak o ně správně pečovat. Tyto rostliny dodají vašemu prostoru krásu i s...
1000 slov
10 minut čtení
4. 3. 2021
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky