Meskalin.cz/Fórum/Jak se starat o sukulenty v tmavé místnosti?

Jak se starat o sukulenty v tmavé místnosti?

Zdravím všechny milovníky rostlin! Mám doma pár sukulentů, které jsem si zamiloval, ale bohužel moje bydlení je dost tmavé a sluneční světlo se sem moc nedostává. Chtěl bych se zeptat, jak se o tyto rostlinky starat v takových podmínkách? Jaká je nejlepší péče o sukulenty, když nemám k dispozici ideální světlo? Slyšel jsem, že sukulenty jsou dost odolné a můžou přežít i v méně osvětlených místech, ale jak to vlastně funguje? Mám je pravidelně zalévat, nebo jim radši dopřát sušší prostředí? A co hnojivo? Jak často bych měl hnojit sukulenty v tmavé místnosti? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké specifické druhy sukulentů, které by se daly pěstovat lépe v těchto podmínkách. Vím, že některé rostliny potřebují více světla než jiné, ale mám pocit, že bych to mohl zvládnout s trochou péče a znalostí. Takže pokud máte nějaké rady nebo zkušenosti s pěstováním sukulentů v tmavých místnostech, budu moc rád za jakoukoliv pomoc! Díky!

154 slov
1.5 minut čtení
25. 5. 2023
Zdeněk Polák

Sukulenty jsou fajn, ale v tmavých místnostech to fakt není ideál. Zkus najít nějaké místo, kde aspoň trošku slunečního světla procházejí - třeba okno na sever nebo na východ. Vydrží trochu tmy, ale moc dlouho to nevydrží. Co se týče zalévání, sukulenty radši sucho, takže zkus zalévat maximálně jednou za pár týdnů, to je lepší než je přelévat. Hnojivo? Jednou za měsíc během vegetačního období by mohlo stačit, ale opatrně s tím, nebuď moc štědrý. Pokud chceš druhy, co snesou méně světla, zkus nějaké Haworthie nebo Gasterie, ty jsou na to docela odolné. Držím palce, ať se ti daří!

99 slov
1 minut čtení
3. 9. 2022
Vlastimil Netolický

Myslím, že sukulenty v tmavší místnosti to fakt nemají snadné, ale dají se pěstovat i tam. Nejdůležitější je, aby ses vyhnul přemokření, takže zalévat míň než normálně. Třeba jednou za dva týdny, ale radši kontroluj půdu, jestli není suchá. Hnojivo bych dal max jednou za měsíc v létě, to stačí. Pokud jde o světlo, zkus najít nějaký LED panel nebo lampu s plným spektrum světla. To může hodně pomoct. Co se týče druhů, tak třeba Haworthia nebo Gasteria snesou míň světla než klasické kaktusy. Takže pokud chceš něco odolnějšího, zkus tyhle. Jinak se neboj experimentovat, some sukulenty zvládnou i špatné podmínky, ale prostě to nebude ideální. Hodně štěstí!

108 slov
1.1 minut čtení
24. 6. 2022
Božena Navrátilová
Meskalin.cz/Články/Sukulenty indoor
Sukulenty pro stinné místnosti: Jaké rostliny vybrat a jak o ně pečovat?Objevte nejlepší sukulenty, které se hodí do stinných místností, a naučte se, jak o ně správně pečovat. Tyto rostliny dodají vašemu prostoru krásu i s...
1000 slov
10 minut čtení
4. 3. 2021
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky