Jak poznám, že mám parazity na kaktusech?
Nedávno jsem si všiml, že se s mými kaktusy něco začíná dít a nemám úplně jasno, co to může být. Přemýšlím, jestli se mi na nich neudělali nějací paraziti. V poslední době jsem pozoroval, že některé z mých rostlin vypadají trochu jinak, než jak byly dřív. Mohlo by to být třeba tím, že mám doma víc vlhko, nebo se mi tam nastěhovali nějaký škůdci? Jaké jsou vlastně příznaky toho, že bych měl mít podezření na parazity? Je jasné, že si kaktusy vždycky prohlížím, ale někdy je těžké rozpoznat drobné změny. Co bych měl hledat? Viděl jsem, že někteří lidé mluví o malých bílých tečkách nebo změní barvu. Odkud se ti paraziti vlastně berou? Mohou být i v substrátu? A co když si nevšimnu, že už jsou tam? Jaké kroky bych měl podniknout, když usoudím, že mám parazity? Existují nějaké přírodní metody na jejich odstranění nebo je lepší použít chemické přípravky? Vím, že péče o kaktusy je důležitá a nechci je zbytečně poškodit. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké druhy kaktusů, které jsou vůči parazitům odolnější. Mám obavy, že pokud nezasáhnu včas, tak by mohly umřít. Jak poznat rozdíl mezi normálním stresem rostliny a poškozením od parazitů? Určitě nejsem jedinej, kdo má tyhle otázky. Doufám, že někdo s podobnými zkušenostmi mi může poradit.