Jak paraziti ovlivní moje rostliny?
Zajímá mě, co se stane, když nasadím parazity na své rostliny. Mám doma několik kaktusů a sukulentů, které jsem pěstoval s láskou a péčí, ale teď mám pocit, že by to chtělo něco nového. Chtěl bych zkusit introdukovat nějaké parazity, abych je naučil, jak se s nimi vyrovnat. Ale bojím se, že by jim to mohlo uškodit. Jak moc to ovlivní zdraví mých rostlin? Mohou paraziti způsobit úplné uhynutí kaktusů nebo sukulentů? Zjistil jsem, že někteří lidé používají parazity k biologické kontrole škůdců, ale co když se to vymkne z rukou? Jaké konkrétní parazity byste doporučili a jaký mají vliv na růst a vývoj rostlin? Může to vést k tomu, že moje rostliny začnou trpět nějakými chorobami nebo budou růst pomaleji? A co se děje s jejich kořenovým systémem? Mohou paraziti napadnout kořeny nebo jen listy? Vím, že je to složité téma a asi se na to nedá odpovědět jednoduše, ale opravdu bych chtěl vědět víc o tom, co mohu očekávat. Jak se dá udělat testování na citlivost rostlin vůči parazitům? Zajímalo by mě i, jestli existují nějaké varovné signály, podle kterých bych mohl poznat, že rostliny trpí pod náporem parazitů. Děkuji za jakékoli informace!