Jaký je nejlepší způsob, jak nasadit parazity proti škůdcům?
Zajímalo by mě, jaký je vlastně nejlepší způsob, jak využít parazity k boji proti škůdcům v mé zahradě. Mám několik kaktusů a sukulentů, ale bohužel jsem narazil na problém s různými škůdci, jako jsou mšice a svilušky. Přemýšlím, že bych vyzkoušel biologickou ochranu a použil nějaké parazity, ale nevím, kde začít. Jaké parazity byste doporučili? Jak je správně nasadit, aby byli efektivní? Potřebuju nějaké praktické tipy nebo rady, co udělat před tím, než je pustím na rostliny. Je potřeba je před nasazením nějak připravit nebo je důležité mít na paměti určité podmínky? Slyšel jsem, že některé parazity potřebují specifické mikroklima nebo teplotu, takže by mě zajímalo, jestli to platí i pro ty, co by se mohli hodit do mých podmínek. A co se týče aplikace – jakým způsobem je vhodné je rozptýlit po zahradě, aby se dostali ke všem postiženým rostlinám? Zkrátka bych chtěl vědět všechno možné o tomhle tématu. Biologická ochrana mě láká a rád bych se zbavil chemických prostředků. Díky moc za všechny rady!