Jak poznám, že moje rostliny potřebují hnojivo?
Když se dívám na své rostliny, občas mám pocit, že by mohly potřebovat trochu extra péče. Jenže jak vlastně poznat, že je čas na hnojivo? Mám nějaké signály, podle kterých bych se mohl řídit? Všiml jsem si, že některé listy začínají žloutnout a další vypadají dost vyčerpaně. Někdy se mi zdá, že rostlinky prostě nerostou tak rychle, jak bych chtěl. Je možné, že jim chybí živiny? Slyšel jsem, že různé druhy rostlin mají různé potřeby a že třeba kaktusy a sukulenty mohou mít jiné nároky než běžné pokojové rostliny. Jaké jsou tedy nejčastější příznaky nedostatku hnojiva? A co když už jsem hnojil a přesto to nevypadá dobře? Mohlo by to být něco jiného? Jak moc je důležité dodržovat správný časový plán hnojení a co se vlastně stane, když hnojím příliš často nebo naopak málo? Jsem si vědom toho, že každá rostlina je jiná, ale jsou nějaké obecné tipy nebo triky, jak zjistit, co konkrétně moje rostliny potřebují? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních pěstitelů a jejich rady. Jak to obvykle děláte vy?