Může se cactus a sukulent pěstovat spolu?
Zajímalo by mě, jestli je možné pěstovat kaktusy a sukulenty dohromady v jednom květináči. Vždycky jsem chtěl mít nějakou krásnou kombinaci těchto rostlin, ale nevím, jestli mají stejné požadavky na pěstování a péči. Slyšel jsem, že obě skupiny rostlin milují slunce a potřebují dobře odvodněnou půdu, ale co takhle zalévání? Mám strach, že když budu zalévat, tak nějaký z těch sukulentů by mohl trpět nebo umřít, protože kaktusy obvykle nepotřebují tolik vody. A co výběr substrátu? Mám použít stejnou směs pro obě rostliny nebo je lepší je oddělit? Vím, že některé druhy sukulentů jsou mnohem citlivější na vlhkost než kaktusy. Jaké máte zkušenosti s pěstováním těchto rostlin společně? Myslíte si, že by to mohlo fungovat, nebo bych měl raději zůstat u jednoho druhu v jedné nádobě? A jak se vůbec takové kombinace chovají v průběhu času? Změní se jejich růstový vzor nebo velikost, když jsou spolu? Omlouvám se za spoustu otázek, ale opravdu bych rád slyšel vaše názory a rady od ostatních pěstitelů.