Jak zabránit plesnivění půdy v teráriu se sukulenty?
Mám doma terárium plné sukulentů a snažím se o to, aby moje rostliny vypadaly co nejlépe. Mám ale problém s plesnivěním půdy, což mi dělá starosti. Plesnivá půda nevypadá dobře a určitě není zdravá pro moje sukulenty. Zkoušel jsem různé techniky, jak tomu zabránit, ale zatím to nebylo moc úspěšné. Mám pocit, že příliš zalévám, ale zároveň se obávám, že pokud budu zalévat méně, sukulenty budou trpět suchem. Jaký je vlastně správný způsob zalévání pro sukulenty v teráriu? Je lepší mít terárium otevřené nebo zavřené? A co substrát? Jaký typ by byl nejlepší, aby se předešlo plesnivění? Slyšel jsem o různých směsích a přísadách do půdy, které pomáhají udržet vzdušnost a odvodnění. Mohli byste mi doporučit konkrétní složení substrátu pro sukulenty? A co hnojivo? Používáte nějaké speciální hnojivo, které by mohlo pomoct udržet půdu zdravou? Všechna tato témata mě zajímají a rád bych se dozvěděl více, abych mohl svým rostlinám poskytnout to nejlepší prostředí. Takže jak zabránit plesnivění půdy v teráriu se sukulenty?