Jak se množí kaktusy z pupenů?
Diskutoval jsem nedávno se svými přáteli o tom, jak vlastně množit kaktusy z pupenů, a tak mě napadlo, že bych se mohl zeptat tady. Vím, že existují různé způsoby, jak kaktusy rozmnožovat, ale konkrétně mě zajímají pupeny. Mám na mysli ty malé výhonky, které se občas objeví okolo mateřské rostliny. Mohu je nějakým způsobem oddělit a přesadit? Jaké podmínky jsou potřeba pro jejich úspěšný růst? Musím je třeba nechat zaschnout před přesazením nebo je možné je rovnou zasadit do zeminy? Jakou půdu bych měl použít, aby se jim dařilo? Slyšel jsem, že péče o kaktusy může být trochu oříšek, zvlášť když jde o jejich množení. Mám také strach, že bych je mohl poškodit při oddělování. Je nějaký speciální nástroj nebo technika, kterou bych měl použít? Chci se ujistit, že to dělám správně. A co zavlažování po přesazení? Měli byste mi říct, jestli mám počkat s vodou nebo jestli je dobré je hned zalít. Vím, že kaktusy mají rády sucho, ale nevím, jak to funguje u nově přesazených rostlin. Pokud máte nějaké zkušenosti s množení kaktusů z pupenů nebo jste někdy vyzkoušeli tuto metodu, velmi by mě zajímaly vaše rady a tipy. Děkuji za jakékoli informace!