Můžu pěstovat sukulenty na parapetu?
Přemýšlím o tom, zda je možné pěstovat sukulenty na parapetu, a tak bych rád zjistil, jestli to má smysl. Mám několik druhů sukulentů, které bych chtěl umístit na okno, ale nevím, jestli by jim to vyhovovalo. Jaké jsou vlastně ideální podmínky pro jejich růst? Slyšel jsem, že sukulenty potřebují hodně světla, takže parapet se mi zdá jako dobré místo. Ale co když je tam příliš horko a sluníčko praží celý den? Mohly by se spálit nebo uschnout? A co zálivka? Jak často je mám zalévat? Viděl jsem, že někteří lidé říkají, že by se měly zalévat jenom jednou za čas, zatímco jiní tvrdí, že je to podle ročního období. Myslíte si, že jsou sukulenty dostatečně odolné na to, aby přežily změny teploty v bytě? A když už mluvím o teplotě, co třeba v zimě? Je lepší je donést dovnitř nebo je nechat venku na parapetu? Zkoušel jsem už předtím pěstovat nějaké rostliny na okně a některé z nich mi uhynuly, tak se obávám, že by to mohlo být stejné i se sukulenty. Co bych měl udělat pro to, abych jim vytvořil co nejlepší prostředí? Mám použít speciální substrát nebo klasickou zeminu? Četl jsem také o hnojivech a nevím, jestli je potřebuji. Když už mám ty sukulenty na parapetu, jak je správně tvarovat nebo zastřihávat? Takže jak to vidíte - můžu opravdu pěstovat sukulenty na parapetu bez obav o jejich zdraví?