Meskalin.cz/Fórum/Kde sehnat vzácné druhy sukulentů?

Kde sehnat vzácné druhy sukulentů?

Zdravím všechny milovníky sukulentů a kaktusů! Poslední dobou mě fascinují vzácné druhy sukulentů, ale mám pocit, že je to jako hledání pokladu. Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo tipy, kde takové vzácné kousky najít? Myslím tím nejenom obvyklé zahradnictví, ale i nějaké specializované obchody nebo třeba online obchody, které se zaměřují na exotické rostliny. Slyšel jsem o několika místech, ale nevím, zda jsou opravdu spolehlivá nebo jestli mají širokou nabídku. Také by mě zajímalo, jestli je lepší nakupovat sukulenty přímo na výstavách nebo trzích s rostlinami? Jaké máte zkušenosti s pěstováním těchto vzácných druhů? Mám strach, že když je koupím z neznámého zdroje, tak budu mít víc problémů než užitku. Případně, kdy je nejlepší doba na nákup těchto rostlin? Děkuji všem za rady a tipy!

126 slov
1.3 minut čtení
20. 11. 2024
Antonín Doležel

Sukulentům a kaktusům se věnuju už pár let a co se týče vzácných druhů, tak doporučuju kouknout na specializovaný obchody, třeba nějaký bonsai nebo exotický rostliny. Online je to těžký, ale dají se najít obchody jako například Flora.cz nebo nějaký zahraniční stránky, kde mají i raritní kousky. Výstavy a trhy jsou skvělý, tam máš možnost si promluvit s pěstitelema a občas narazíš na něco fakt vzácnýho. Jen si dej pozor, aby to nebylo z neznámých zdrojů, to může být problém s kvalitou. Co se týče doby nákupu, jaro a léto je ideální, rostlinky jsou aktivní a líp se ujímají. Nezapomeň, že péče o vzácný sukulenty může bejt náročnější, tak buď připravený na nějaký výzvy.

114 slov
1.1 minut čtení
2. 1. 2025
Milada Sládková

Hledání vzácných sukulentů může být fakt oříšek, ale zkus se podívat na speciálky jako jsou některé zahradnické obchody nebo online obchody zaměřený na exotické rostliny. Třeba stránky jako eBay nebo Etsy, tam najdeš dost prodejců, co nabízejí raritní kousky. Výstavy a trhy s rostlinami jsou super příležitost – můžeš si prohlídnout rostliny naživo a často tam narazíš na malé pěstitele, co mají fakt unikáty. Ale pozor na kvalitu, vždycky je dobrý zeptat se, jak se o rostliny starali. Co se týče doby nákupu, jaro a léto jsou ideální, kdy jsou rostliny v nejlepší kondici. S pěstováním to chce čas a trpělivost, vzácný druhy někdy vyžadují specifickou péči. Takže hlavně se informuj a zkoušej!

113 slov
1.1 minut čtení
30. 12. 2024
Miroslav Machač
Meskalin.cz/Články/Trendy v botanice
Jaké jsou nejnovější trendy v pěstování vzácných sukulentů?Objevte moderní techniky a trendy v pěstování vzácných sukulentů, které se mění v souladu s ekologickými standardy a jak tyto praktiky ovlivňují péči ...
1000 slov
10 minut čtení
27. 6. 2023
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky