Meskalin.cz/Fórum/Jaké rostliny se dobře snášejí s kaktusy?

Jaké rostliny se dobře snášejí s kaktusy?

Zajímalo by mě, které rostliny se dají dobře kombinovat s kaktusy. Mám doma pár kaktusů, ale chci to trošku oživit a přidat nějaké další rostlinky, které by s nimi mohly hezky vypadat a zároveň jim neubližovaly. Nechci nic, co by potřebovalo moc vody, protože vím, že kaktusy mají rády sušší prostředí. Myslíte, že by se k nim třeba hodily nějaké sukulenty? A co ostatní exotické rostliny? Zvažoval jsem i nějaké malé trvalky nebo jiné odolné druhy, ale nevím, jestli by se tyto rostliny snášely s kaktusy. Mám strach, abych je nezničil nebo aby se navzájem nepřekážely. Takže jaké rostliny doporučujete pro společnou kultivaci s kaktusy? A měli byste nějaké tipy na péči o ně, aby to všechno fungovalo dohromady? Díky moc za jakékoli rady!

124 slov
1.2 minut čtení
6. 5. 2023
Alois Malý

Kaktusy jsou super, ale když chceš přidat další rostliny, tak doporučuji sukulenty, to je ideální. Ty mají podobné nároky na vodu a budou se s kaktusy hezky doplňovat. Například aloe nebo echeveria to zvládnou. Můžeš zkusit i některé druhy nízkých travin, co si blbě berou vodu, ale dávaj pozor, aby nebyly moc vlhkomilné. Taky se dají kombinovat s jinými xerofyty, což jsou rostliny suchých oblastí. Jo a nezapomeň na dobrý drenážní substrát, aby to všechno fungovalo a nezahnilo. Hlavně dávej pozor na to, jak často je zaléváš – radši míň než víc. Ať se ti to povede!

97 slov
1 minut čtení
6. 12. 2023
Miroslava Sedláčková

Kaktusy se dobře snášejí s různými sukulenty, jako jsou například echeverie nebo haworthia. Tyhle rostlinky mají podobné nároky na zálivku a světlo, takže by to mělo fungovat. Taky se dá přidat nějaká malá agáve nebo aloe vera, což jsou taky sukulenty a vypadají hezky vedle kaktusů. Pokud chceš něco jiného, zkus třeba nějaké menší trvalky jako jsou netřesky nebo rozchodníky. Ty zvládají sušší podmínky a navíc dodají barevnost. Hlavně dej pozor na to, aby měly dostatek světla a nepřelívaly se. Kaktusy a sukulenty mají rády propustný substrát, tak to chce dodržet. Měj také na paměti, že bys měl kontrolovat vlhkost půdy, aby se to všechno nesmíchalo s nadměrnou vlhkostí. Také je fajn občas přihnojit, ale ne moc často, radši méně než víc. Takže si to vymysli podle prostoru a hezky si to naaranžuj.

133 slov
1.3 minut čtení
6. 11. 2022
Renata Malíková
Meskalin.cz/Články/Rostlinné soužití
Nejlepší sousedé pro vaše oblíbené tropické rostlinyObjevte, které exotické rostliny se nejlépe snášejí, jak je zkombinovat a podporovat v růstu pro zdravou a krásnou zahradu.
1000 slov
10 minut čtení
17. 6. 2021
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky