Meskalin.cz/Fórum/Můžu mít sukulenty s palmou v jedné místnosti?

Můžu mít sukulenty s palmou v jedné místnosti?

Zajímá mě, jak to vlastně je s kombinováním rostlin v jednom prostoru. Mám doma pár sukulentů, které se mi moc líbí, a teď bych si chtěl pořídit i nějakou palmu. Přemýšlím, jestli je dobrý nápad mít sukulenty a palmu pohromadě v jedné místnosti. Vím, že sukulenty potřebují dostatek slunce a sucha, zatímco palmy mají rády vlhčí prostředí a mohou vyžadovat jinou péči. Jak to tedy bude, když je dám do stejné místnosti? Nezabijí se navzájem? A co se týče zálivky, mám se obávat, že by jedna rostlina mohla mít jiný potřeby než ta druhá? Mám nějaké zkušenosti s pěstováním rostlin, ale palmy jsem ještě nikdy neměl. Jaké jsou vaše zkušenosti? Je lepší je zkusit oddělit nebo to může fungovat? Děkuji za každou radu alebo tipy!

125 slov
1.3 minut čtení
20. 9. 2022
Pavla Světlíková

Sukulenty a palmy v jedný místnosti klidně mít můžeš, ale chce to trochu pozornosti. Jak říkáš, sukulenty potřebují dost slunce a sucho, zatímco palmy mají rády vlhko. Hlavně si dej pozor na zálivku, protože když budeš zalévat palmu víc, můžeš sukulenty přelít a ty pak uhynou.

Doporučuji najít místo, kde budou mít obě rostliny dost světla, ale zároveň se ti podaří udržet sukulenty v suchu. Možná bys mohl palmu dát dál od okna nebo ji dávat do stínu, když je moc slunečno. Takže to není úplně špatný nápad, ale chce to hlídat podmínky a nezapomínat na odlišnosti v péči.

Pokud si nejsi úplně jistej, můžeš je zkusit oddělit do různých květináčů a sledovat, jak na tom jsou. Tak si udržíš kontrolu nad každou rostlinou zvlášť.

125 slov
1.3 minut čtení
4. 1. 2025
Martin Kopecký

Máš pravdu, sukulenty a palmy mají dost odlišné potřeby. Sukulenty milují sucho a slunce, zatímco palmy potřebují vlhkost a spíš polostín. Když je dáš do stejné místnosti, může být problém s přeléváním. Pokud budeš zalévat palmu, můžeš sukulenty utopit, protože ty si vodu moc neberou. Doporučil bych možná zkusit je oddělit, nebo aspoň dávat palmu někam, kde se nebude tolik stříkat vodou, jak to palmy potřebují. Možná bys mohl zkusit mít je v různých květináčích a sledovat, jak se jim daří. Z vlastní zkušenosti se mi osvědčilo mít sukulenty na okně a palmu dál od něj. Je to prostě o tom najít ten správný balanc. Držím palce!

107 slov
1.1 minut čtení
18. 11. 2024
Bohumil Jedlička
Meskalin.cz/Články/Rostlinné soužití
Nejlepší sousedé pro vaše oblíbené tropické rostlinyObjevte, které exotické rostliny se nejlépe snášejí, jak je zkombinovat a podporovat v růstu pro zdravou a krásnou zahradu.
1000 slov
10 minut čtení
17. 6. 2021
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky