Jaké jsou nejlepší sousedé pro můj monstera?
Nedávno jsem dostal do péče úžasnou rostlinu monstera, je to fakt nádhera! Ale teď přemýšlím, jaké další rostliny by byly ideální jako sousedé pro moji monstrózní krásku. Vím, že některé rostliny si navzájem vyhovují lépe než jiné, a chci se vyhnout tomu, abych je postavil k sobě a oni se začali trápit. Takže přemýšlím, co by tak mohlo jít k monstera? Jsem si vědom, že monstera má ráda vlhkost a stín, ale co třeba nějaké jiné druhy, které by jí doplnily? Mám doma pár sukulentů, ale nevím, jestli by to pro ně bylo dobré vedle tak velké a vzdušné rostliny. Nebo třeba kaktusy? To asi nebude úplně ideál. Myslel jsem na nějaké další tropické rostliny, které by zvládly podobné podmínky. Třeba filodendron nebo pothos? Jaké máte zkušenosti s kombinacemi? Co si myslíte o tom, když bych vedle monsteru měl nějakou palmu? Budou si navzájem konkurence, nebo si spíš pomůžou? A co třeba s hnojením a zaléváním? Bude stačit stejný přístup pro všechno, nebo musím být opatrnější? Mějte na paměti, že nechci mít v bytě džungli chaosu, takže všechny rady jsou vítány. Jak to děláte vy? Jaké rostliny jsou podle vás ty nejlepší sousedé pro monstera?