Fungují kaktusy s meskalinem stejně jako jiné rostliny?
Když jsem začal zkoumat svět kaktusů a sukulentů, narazil jsem na spoustu informací o různých rostlinách, které obsahují zajímavé látky, jako je meskalin. Zajímalo by mě, jestli tohle funguje i s kaktusy, nebo jestli se musím zaměřit jen na jiné druhy rostlin. Mám na mysli, co všechno ovlivňuje potenciální účinky a jestli jsou kaktusy schopny nabídnout stejné zážitky jako třeba některé bylinky nebo houby? Když si vezmu různé druhy kaktusů, je mezi nimi nějaký rozdíl v účinnosti meskalinu? Je to spíš o tom, jak jsou pěstovány, nebo jaké mají podmínky? Zajímal by mě váš názor na to, jak důležité jsou faktory jako půda, světlo nebo dokonce nádrže, v kterých je pěstujeme. Potkal jsem pár lidí, kteří říkali, že některé kaktusy mají mnohem silnější účinky než jiné, ale nejsem si jistý, jestli je to pravda. Chtěl bych vědět, jestli máte někdo zkušenosti s pěstováním kaktusů pro jejich účinky. Může mi někdo osvětlit, jestli se dá s kaktusy pracovat stejně jako s jinými rostlinami při hledání těchto specifických látek? Děkuji za jakékoli informace!