Co se stane, když rotuju rostlinu špatně?
Zajímalo by mě, co se stane, když rostlinu špatně rotuju. Myslím tím, když ji třeba otáčím na slunci nebo ji přesouvám na jiné místo v bytě, kde má méně světla. Už jsem slyšel, že některé rostliny mají sklon se deformovat nebo rostou křivě, pokud je neotočím správně. Jak moc je důležité, aby rostlina měla pravidelný přístup k světlu ze správného úhlu? Četl jsem něco o tom, že pokud ji otáčím příliš rychle nebo v nesprávném období roku, může to ovlivnit její růst nebo dokonce zdraví. Jak dlouho trvá, než se rostlina adaptuje na nové podmínky, když ji otočím? A co může nastat, když použiju špatný způsob rotace? Může to způsobit nějaké problémy s kořenovým systémem nebo listy? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké specifické typy rostlin, které jsou na to citlivější než jiné. Rád bych věděl i o zkušenostech ostatních pěstitelů, jestli měli nějaké potíže s rotováním svých rostlin a jak to vyřešili. Vím, že každá rostlina je jiná, ale občas mám pocit, že se moje rostliny chovají divně a nevím proč. Jaké jsou vaše názory a zkušenosti?