Jak udržet vlhkost pro mé tropické rostliny?
Mám doma několik tropických rostlin a nevím si rady, jak se o ně správně postarat, aby měly ideální vlhkost. Četl jsem, že tropické rostliny potřebují vyšší úroveň vlhkosti vzduchu, ale nevím, jak to vlastně zajistit. Doma máme topení a občas se mi zdá, že vzduch je dost suchý, zvlášť v zimě. Zkoušel jsem je rosit, ale nevím, jestli to dělám správně a zda to má vůbec nějaký efekt. Jak často bych měl rostliny rosit? Existují nějaké speciální triky nebo metody, které by mohly pomoci udržet vlhkost? Mám také možnost používat zvlhčovač vzduchu, ale pořád si nejsem jistý, jestli je to ta nejlepší volba. Mělo by to být nastavené na nějakou konkrétní hodnotu? A co substrát? Měl bych zvolit něco speciálního nebo stačí obyčejná zemina? Rád bych se dozvěděl i o dalších alternativách, třeba o používání misky s vodou pod květináčem nebo umístění rostlin na místa s vyšší vlhkostí. Jaké jsou vaše zkušenosti s pěstováním tropických rostlin a jejich udržováním ve správné vlhkosti? Jaké metody vám fungovaly nejlépe? Díky moc za rady!