Můžu stříkat vodu na tropické rostliny?
Když se dívám na svoje vymazlené tropické rostliny, často přemýšlím, jestli jim mohu občas dopřát spršku vody. Jsem si vědom, že některé rostliny preferují vlhké prostředí a zvlášť když se jedná o tropické druhy, tak by to mělo být v pořádku. Jenže, co když stříkání vody na listy může způsobit nějaké problémy? Například, co když se voda dostane na jemné květy nebo měkké části rostliny? Může to vést k hnilobě nebo plísním? Zajímalo by mě, jestli je dobré stříkat vodu přímo na listy, nebo jestli je lepší vodu nalít přímo do substrátu. Měla bych si dávat pozor na denní dobu, kdy to dělám, aby nedošlo k popálení od slunce? A co třeba vzdušná vlhkost, pomůže to mým rostlinám lépe prosperovat? Dále mě zajímá, jak často bych měla tuto proceduru provádět a jestli je důležité používat odstátou vodu nebo nějakou speciální vodu určenou pro rostliny. Zatímco bych chtěla, aby mé tropické krásky zářily zdravím, mám strach, abych jim spíš neublížila. Takže pokud máte nějaké zkušenosti nebo tipy ohledně stříkání vody na tropické rostliny, budu za ně moc vděčná.