Proč moje tropické rostliny chřadnou?
Mám několik tropických rostlin a už nějakou dobu sleduju, že se s nimi něco děje. Začaly chřadnout a já nevím, co s tím. Některé mají na listech žluté skvrny, jiné začínají opadávat a celkově vypadají slabě. Přemýšlím, jestli je to má péče, nebo jestli rostliny trpí něčím jiným. Zalévám je pravidelně, ale občas zapomenu na hnojení. Možná jim to chybí? A co světlo? Mám je na okně, ale možná tam je moc slunce. Zkoušel jsem je i přesunout do stínu, ale to nepomohlo. Vlhkost vzduchu mi taky dává zabrat, v bytě to bývá občas sucho, tak nevím, jestli by potřebovaly nějakou zvlhčovačku nebo mističku s vodou. A co teploty? Měním je podle ročního období, ale bojím se, že mrazy jim neprospívají. Navíc jsem slyšel něco o škůdcích, ale zatím jsem nic neviděl. Jak poznat, jestli jsou napadené? Zkouším všechno možné, ale stále to nepomáhá. Nevíte někdo co bych měl dělat? Co vlastně tyto tropické rostliny potřebují k tomu, aby prospívaly? Jaké jsou nejlepší podmínky pro jejich pěstování? Budu vděčný za každou radu!