Jak rozmnožit vzácné kaktusy doma?
Mám pár vzácných kaktusů a slýchal jsem, že je docela možné je množit doma. Jenže nevím, jak na to. Existuje nějaký speciální postup, který bych měl dodržovat? Četl jsem něco o řízkování, ale nejsem si jistý, jestli je to správný způsob, nebo jestli existují i jiné metody. Jaké podmínky potřebují kaktusy pro úspěšné rozmnožení? Mám se bát nějakých nemocí nebo škůdců, pokud bych se pokoušel o množení? Je lepší množit kaktusy na jaře nebo v létě? Jak dlouho obvykle trvá, než se z řízků stanou nové rostliny? A co substrát, používá se něco speciálního pro kaktusy? Kdybych chtěl experimentovat s různými druhy kaktusů, jsou některé vhodnější než jiné na rozmnožení? Mám také obavy z toho, že bych mohl udělat něco špatně a všechny moje kaktusy uhynou. Jak poznám, jestli dělám vše správně? Jak mohu zjistit, kdy je čas na přesazení nových rostlinek? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale opravdu bych chtěl úspěšně pěstovat a rozmnožovat své vzácné kaktusy a chci mít jistotu, že dělám všechno správně.