Meskalin.cz/Fórum/Jak často aplikovat tekutá hnojiva na exotické rostliny?

Jak často aplikovat tekutá hnojiva na exotické rostliny?

Vím, že péče o exotické rostliny může být občas dost složitá a nejsem si jistý, jak správně přistupovat k hnojení. Narazil jsem na různé názory ohledně toho, jak často by se měla tekutá hnojiva aplikovat. Slyšel jsem, že některé rostliny potřebují více živin, zatímco jiné si vystačí s menším množstvím. Víte někdo, jak to tedy je? Je lepší hnojit každý týden, nebo stačí jednou za měsíc? Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s různými druhy exotických rostlin, jako jsou kaktusy nebo sukulenty. Taky jsem slyšel, že při hnojení je důležité sledovat roční období, což mi přijde docela matoucí. Jak to máte vy? Hnojíte v létě jinak než v zimě? A co se týče koncentrace hnojiva, měl bych ho ředění podle doporučení výrobce nebo si to upravit podle potřeby rostliny? Budu rád za jakékoliv tipy a rady, protože chci, aby moje rostliny byly zdravé a krásně vyrostlé!

146 slov
1.5 minut čtení
20. 3. 2023
Barbora Urbanová

Péče o exotické rostliny je fakt výzva. Obecně se doporučuje hnojit kaktusy a sukulenty jednou za měsíc, hlavně v období růstu, což je jaro a léto. V zimě většinou hnojení vynechávám, protože rostliny jsou v klidu a moc toho nepotřebují. Co se týče koncentrace hnojiva, já vždy ředím podle pokynů na obalu, ale pokud vidíš, že rostlina by mohla chtít víc, klidně zkus trochu zvýšit dávku. Každá rostlina je jiná, tak to chce pozorovat. Někdo hnojí i každý týden, ale to už mi přijde jako přehnané. Takže radši méně než víc a sleduj, jak reagují. Držím palce!

97 slov
1 minut čtení
3. 7. 2024
Vladimíra Vašková

Hnojení exotických rostlin je fakt ošemetné. Závisí to dost na tom, co máš za rostliny. Například kaktusy a sukulenty potřebují hnojivo jen v období růstu, což je většinou jaro a léto. Jestli hnojíš každý týden, můžeš to s nimi přehnat. Raději zkus jednou za měsíc, a to ředěné podle pokynů na obalu. Na zimu hnojení klidně přestaň, tyhle rostliny většinou odpočívají. Taky se vyplatí sledovat, jak rostou – když vidíš, že se daří, tak není potřeba hnojení moc přehánět. Můžeš zkusit trochu upravit koncentraci podle jejich reakce, ale opatrně. Nezapomeň, že každá rostlina má jiné potřeby!

96 slov
1 minut čtení
24. 5. 2024
Vojtěch Roubal
Meskalin.cz/Články/Tekutá strava
Kdy a jak aplikovat tekutá hnojiva na vzácné rostlinyObjevte tajemství úspěšného pěstování exotických rostlin pomocí tekutých hnojiv. Naučte se, kdy a jak je správně aplikovat pro maximální efekt.
1000 slov
10 minut čtení
6. 4. 2022
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky