Meskalin.cz/Fórum/Jak pěstovat kaktusy v Evropě během zimy?

Jak pěstovat kaktusy v Evropě během zimy?

Zdravím všechny milovníky kaktusů! Mám otázku ohledně pěstování těchto fascinujících rostlin během zimních měsíců v Evropě. Určitě víte, že kaktusy pocházejí z teplých a suchých oblastí, takže mě zajímá, jak je můžeme udržet zdravé a šťastné, když venku mrzne a sněží. Jaké jsou nejlepší způsoby, jak je chránit před chladem? Myslím, že je důležité vědět, zda je lepší je mít uvnitř nebo venku, a pokud uvnitř, jakou teplotu by měly mít? A co se zavlažováním? Mám strach, že je zaliji příliš nebo naopak. Jak často by se měly kaktusy zalévat během zimy? Je také dobré je hnojit v tomto období? Co dalšího byste doporučili, aby kaktusy přečkaly zimu v co nejlepší kondici? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy. Děkuji!

120 slov
1.2 minut čtení
3. 9. 2024
Jana Eliášová

Kaktusy v zimě je fakt dobrý mít uvnitř, pokud máš mrazy. Ideální teplota je tak kolem 10-15°C, ale pozor, ať nejsou moc blízko topení, to by je mohlo spálit. Co se týká zalévání, v zimě to chce fakt šetřit. Mám to tak, že zalévám jednou za měsíc, maximálně každé tři týdny, a jen když je substrát úplně suchý. Hnojení je v tomto období zbytečný, kaktusy v zimě spí, takže to radši vynech. Důležitý je taky dobrý odvodnění, aby ti nezhnily kořeny. Na světlo dej pozor, ať mají dostatek slunce, přes okno by to šlo. Kdybys je dal ven, tak musíš počítat s tím, že při mrazu umřou. Takže já bych doporučil radši do tepla na zimu.

116 slov
1.2 minut čtení
25. 9. 2023
Zdeňka Kašparová

Zimní péče o kaktusy může být trochu oříšek. Pokud máte možnost, je nejlepší je mít uvnitř, kde je teplo, tak kolem 10-15°C. Venku by to pro ně byla sebevražda, když mrzne. Co se týče zalévání, tak v zimě fakt míň, stačí jednou za měsíc nebo i méně, záleží na suchosti vzduchu. Nemusíte se bát, že je přelijete, radši ať mají sucho než vlhko. Hnojení bych v zimě vynechal, kaktusy jsou v klidovém stavu a moc toho nepřijmou. Pokud máte dostatek světla a tepla, měly by přežít v pořádku. A nikdy je nedávejte na radiátor nebo do průvanu. To by byl fakt problém.

102 slov
1 minut čtení
23. 10. 2024
Jana Malečková
Meskalin.cz/Články/Historie kaktusů
Zajímavosti o kaktusech v evropské botanice 19. stoletíObjevte fascinující příběh kaktusů a jejich cesty do Evropy v 19. století, jejich vliv na zahradnictví a uznání jako exotických rostlin.
1000 slov
10 minut čtení
15. 6. 2023
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky