Meskalin.cz/Fórum/Kde umístit kaktusy pro ideální vlhkost?

Kde umístit kaktusy pro ideální vlhkost?

Zdravím všechny, mám doma pár kaktusů a přemýšlím, kde by bylo nejlepší je umístit, aby měly ideální vlhkost. Slyšela jsem, že kaktusy jsou docela specifické co se týče péče a prostředí. Ráda bych se dozvěděla, jestli by měly stát na slunném místě, nebo jestli je lepší je mít někde ve stínu. A co se týká vlhkosti vzduchu? Je pravda, že kaktusy potřebují spíše suché prostředí, nebo existují nějaké výjimky? Jaké by mohly být nejlepší podmínky pro to, aby se jim dařilo? Taky by mě zajímalo, jak často je třeba je zalévat a zda to závisí na tom, kde je umístím. K tomu jsem slyšela, že některé kaktusy lépe rostou ve skleníku nebo v zimní zahradě. Je to pravda? Měli byste nějaké tipy nebo rady pro umístění těchto exotických rostlin? Každá rada se hodí, děkuju!

134 slov
1.3 minut čtení
20. 5. 2024
Helena Špačková

Kaktusy většinou preferujou dostatek světla, takže je nejlepší je mít na slunném místě. Ideální je okno, které je obrácené na jih nebo západ. Co se týče vlhkosti, tak jo, kaktusy mají rády sucho a moc vlhký vzduch jim nesvědčí. Takže neřeš nějaké zvlhčovače vzduchu, to bys akorát udělala paseku. Zalévat bys je měla jen občas, klidně jednou za dva až tři týdny, v létě častěji, když jsou aktivní. Měli by být v dobře odvodněném substrátu, aby se ti neuhníli. Skleník nebo zimní zahrada může bejt super, hlavně na zimu, ale to už záleží na druhu kaktusu. Někdy se dají i venku v létě, pokud to počasí dovolí. Takže slunce, sucho a rozumná zálivka - to je pro ně klíčový.

119 slov
1.2 minut čtení
5. 1. 2025
Jarmila Pazderová

Kaktusy fakt nemají rády vlhkost, takže ideální je mít je na slunném místě, kde dostanou hodně světla. Nejspíš se jim bude dařit na okenním parapetu, kde svítí slunce. Vlhkost vzduchu by měla být spíše nízká, takže se vyvaruj místům jako je koupelna nebo kuchyně. Co se týče zalévání, to záleží na ročním období; v létě klidně jednou za týden, ale v zimě stačí jednou za měsíc. Skleník nebo zimní zahrada může být super, pokud tam mají dost světla a tepla. Stejně tak nezapomeň na dobrý drenážní substrát, aby voda neztuhla u kořenů. Takže shrnuto, slunce a sucho = šťastné kaktusy.

100 slov
1 minut čtení
8. 1. 2025
Jarmila Jandová
Meskalin.cz/Články/Umístění rostlin
Vliv vlhkosti a teploty na umístění rostlin ve vaší domácnostiZjistěte, jak správně umístit kaktusy a sukulenty ve vašem domově, aby prosperovaly v závislosti na vlhkosti a teplotě.
1000 slov
10 minut čtení
4. 3. 2021
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky