Co dělat, když mi rostliny schnou při vyšší teplotě?
Mám doma několik kaktusů a sukulentů, které mi dělají radost už delší dobu. Ale teď, když se blíží léto a teploty stoupají, začínám mít obavy, protože některé z mých rostlin začínají schnout a vypadá to, jako by se jim vůbec nedařilo. Nejdřív jsem si myslel, že je to tím, že je zalévám moc nebo málo, ale podle všech rad, co jsem četl na internetu, by měly být na teplo zvyklé. Když se podívám na ně, některé se zdají mít spálené listy a jiné jsou takové shrbené. Vím, že to může být problém s hlínou nebo s tím, jak moc je zalévám, ale jak poznat, co přesně dělám špatně? Mohli byste mi prosím poradit, co dělat v takových případech? Jak správně reagovat na vysoké teploty a udržet moje rostliny zdravé? Měly by mít více stínu? A co hnojivo? Myslíte si, že bych měl zkusit něco jiného? Jak často je vůbec zalévat v těchto vedrech? Vím, že existuje spousta různých tipů a triků ohledně péče o exotické rostliny, ale teď jsem úplně zmatený a nevím, jak svým rostlinám pomoci. Děkuji předem za jakoukoli radu!