Kde je nejlepší místo na pěstování lithops?
Už nějakou dobu se zajímám o pěstování lithops a narazil jsem na spoustu různých doporučení, ale pořád jsem si nejistý, kde vlastně je to ideální místo pro jejich pěstování. Vím, že jsou to sukulenty, které potřebují hodně slunce, ale jak moc slunce vlastně potřebují? Mám je mít na okně, nebo je lepší je mít venku na balkoně? A co teplota? Jaké jsou ideální podmínky pro tyhle fascinující rostlinky? Slyšel jsem, že by se měly chránit před přímým deštěm a vlhkostí, ale co když prší, neměly by být raději pod střechou? A co substrát, jaký je nejlepší pro lithopsy? Když pomyslím na to, že v přírodě rostou v suchých oblastech, měl bych jim poskytnout nějaký speciální typ půdy? Zajímá mě i zalévání – jak často by měly být zalévány a je lepší používat destilovanou vodu nebo klasickou vodovodní? Taky by mě zajímalo, jestli má smysl používat hnojivo a kdy je nejlepší období na hnojení. Máte někdo zkušenosti s tímto pěstováním a co byste doporučili jako nejlepší místo pro lithopsy? Děkuji za jakékoli rady, které mi mohou pomoci s těmito úžasnými rostlinami!