Jak poznám, že má moje palma nějaký problém?
Jsem si poslední dobou čím dál víc jistý, že něco není v pořádku s mojí palmou, ale nevím, jak to přesně poznat. Máme ji doma už nějaký ten rok a vždycky vypadala nádherně, ale teď mám pocit, že se něco změnilo. Listy se mi začaly zdát takové zplihlé a jakoby slabé, jako by ztrácely tu svoji krásnou zelenou barvu. Nechci panikařit, ale co když ji něco trápí? Jaká jsou ta správná znamení, na která bych se měl zaměřit? Zaznamenal jsem, že se na některých listech objevily i skvrny, což mě docela znervózňuje. Mohly by to být nějaké škůdci nebo nemoc? Je normální, že palma shazuje listy, nebo je to známka toho, že něco není v pořádku? Chtěl bych vědět, jestli někdo z vás měl podobný problém a jak jste to řešili. Jaké kroky mohu podniknout, abych zjistil, co se děje? Jaké faktory ovlivňují zdraví palmy? Dělám něco špatně ohledně zalévání nebo osvětlení? Vím, že každá palma je jiná a vyžaduje specifické podmínky, ale i tak bych rád znal vaše zkušenosti. Co byste mi doporučili zkontrolovat jako první? Mám zkusit přemístit palmu na jiné místo nebo upravit zalévání? Jaké příznaky bych měl sledovat dál, abych mohl zasáhnout dřív, než bude pozdě? Díky za jakoukoli radu!