Co dělat, když mi umírají kaktusy? Roste jim něco divného?
V poslední době mě trápí moje kaktusy, které se zdají být v nějakém podivném stavu. Mám několik druhů, které jsem si postupně pořídil a hrozně jsem se na ně těšil. Žel bohu, teď se mi zdá, že něco není v pořádku. Na některých z nich se objevují podivné skvrny a já nevím, co s tím dělat. Mám pocit, že některé z nich pomalu umírají a já jsem z toho nešťastný. Zkoušel jsem je přesazovat a měnit substrát, ale žádné změny se nekonají. Také jsem se snažil sledovat zálivku, ale mám strach, že jsem je mohl přelít. Je to vůbec možné? Jak poznám, jestli jsou to škůdci nebo nějaká nemoc? Mám vypozorováno, že se na nich objevuje taky něco bílého, jako kdyby to byly pavučinky nebo jakási plíseň. Nevíte, co by to mohlo být? Můžete mi prosím poradit, co dělat v takové situaci? Jak mohu zachránit své kaktusy? Mám je vyhodit nebo je ještě možné je oživit? Mohu použít nějaké prostředky na ochranu rostlin? Co je vlastně nejlepší péče o kaktusy, když se takto dostanou do problémů? Jak často je mám zalévat a jaké by měly mít podmínky pro růst? Pokud máte nějaké tipy nebo rady, budu moc rád za jakoukoli pomoc.