Proč mi rychle usychají rostliny v hydroponii?
Mám takový problém a nevím, čím to může být. Pěstování rostlin v hydroponii mě vždy fascinovalo, ale poslední dobou jsem si všiml, že mi rostliny nějak rychle usychají. Myslím, že se o ně starám dobře, ale i tak se mi nedostává výsledků, které bych chtěl. Jen tak se mi zkrátka začnou ztrácet barvy a listy vypadají, jako by se snažily vzdát. Zkoušel jsem různá hnojiva a i různé typy substrátu, ale nic nepomáhá. Začínám se obávat, že dělám něco zásadně špatně. Může to být problém s pH vody? Nebo třeba množství světla, co jim dávám? Snažím se je umístit na sluníčko, ale nevím, jestli to není moc nebo málo. Také se bojím, že jsem je příliš přelil nebo naopak málo zalil, protože u hydroponie je to prý dost lehké udělat chybu. Mohl by někdo poradit nebo sdílet podobnou zkušenost? Co všechno jste zjistili vy při pěstování v hydroponii? Ještě jsem slyšel něco o okysličování vody, ale jak to vlastně funguje a jak bych měl postupovat? Hlavně bych rád věděl, co dělám špatně a jak bych mohl své rostlinky zachránit. Je tu někdo se zkušenostmi nebo tipy? Děkuji za jakoukoli radu!