Co dělat, když moje rostliny nerostou tak, jak bych chtěl?
Mám doma několik kaktusů a sukulentů a poslední dobou mám pocit, že nerostou tak, jak bych si představoval. Snažím se jim věnovat dostatek péče, ale nějak to nefunguje. Možná dělám něco špatně? Četl jsem různé články o tom, jak důležitá je správná zálivka a jak moc slunce potřebují, ale nic z toho mi zatím nepomohlo. Jak poznám, jestli mají dostatek světla? Je možné, že je zalévám moc nebo málo? Jak často by měly být kaktusy a sukulenty přesazovány? Přemýšlel jsem také nad tím, jestli nemám špatnou půdu nebo substrát. Mám použít speciální směs pro kaktusy a sukulenty, nebo postačí obyčejný květinový substrát? Jaké další faktory bych měl brát v úvahu? Možná mám prostě špatné geny v těch rostlinách? Koupil jsem je ve specializovaném obchodě, tak snad by měly být zdravé. Všude čtu o tom, jak jsou odolné a jak snadno se pěstují, ale u mě to zatím nevypadá na úspěch. Co všechno bych měl zkontrolovat? A co mám vlastně dělat, když ani po několika týdnech nepozoruji žádné změny? Je normální, že rostliny občas stagnují? Mám to s nimi vzdát nebo se ještě snažit najít ten správný způsob péče? Děkuju za každou radu!