Proč mi rostliny v hydroponii hnědnou?
Mám takový problém s mýma rostlinama, co pěstuju v hydroponii. Všechno mi to začlo, když jsem si pořídil pár nových sazenic a chtěl je vyzkoušet v tomhle systému. Zpočátku to vypadalo skvěle, rostliny byly zelené a zdravé, ale teď najednou začínají hnědnout a já vůbec nevím, co dělám špatně. Možná je to tím, že jsem se nedostatečně seznámil s různými živinami, co bych měl používat? Nebo jsem přehnal zavlažování? Snažil jsem se dodržovat doporučené postupy, ale zdá se, že něco není v pořádku. Mám strach, že to bude mít vliv i na ostatní rostliny, které mám vedle nich. Můžu je nějak zachránit, nebo už je pozdě? A co vlastně znamená ta hnědnutí u rostlin? Je to známka toho, že umírají, nebo je to jen nějaká fáze, kterou prostě musí překonat? Už jsem četl spoustu článků o hydroponii a snažím se dodržovat všechny rady, ale pořád se mi to nedaří. Jaké by mohly být příčiny toho hnědnutí? Může za to třeba nedostatek světla, nebo naopak moc tepla? Moc bych ocenil jakékoliv rady nebo zkušenosti ostatních pěstitelů, kteří si tím prošli. Děkuju za každou pomoc.