Jak dlouho mám zalévat rostliny v miskách?
Nedávno jsem si pořídil několik nových rostlin a dostal jsem se do situace, kdy nevím, jak správně zalévat ty, které mám umístěné v miskách. Vím, že zalévání je důležité pro jejich zdraví, ale jak dlouho by měly být v těch miskách vlastně? Když je zalévám, tak chci, aby měly dostatek vody, ale zároveň se obávám, že když je v misky nechám příliš dlouho, tak by mohly začít hnit nebo něco podobného. Existuje nějaká doporučená doba, po kterou bych je měl mít v miskách s vodou? Jak poznám, že už mají dostatek vody a kdy je nejlepší je z misky zase vyndat? Taktéž by mě zajímalo, jestli se to liší podle různých druhů rostlin. Třeba kaktusy a sukulenty podle toho co jsem slyšel potřebují jiný přístup než ostatní zelené rostliny. Také bych chtěl vědět, jestli by mělo smysl sledovat jak moc půda v misce absorbuje vodu a jak rychle schne? Myslím si, že každá rostlina má trošku jiné potřeby. Jak často byste doporučili kontrolovat úroveň vody v miskách? Rád bych se také dozvěděl něco o tom, jaké znaky ukazují na to, že rostlina potřebuje více nebo méně vody. Hlavně nechci udělat něco špatně a zničit své nové rostlinky. Takže jak dlouho mám vlastně zalévat rostliny v miskách?