Meskalin.cz/Fórum/Můžu na zelenou stěnu dát i sukulenty místo rostlin?

Můžu na zelenou stěnu dát i sukulenty místo rostlin?

Zajímalo by mě, jestli je možné použít sukulenty na zelenou stěnu, nebo jestli je lepší se držet tradičnějších rostlin. Mám doma takovou zelenou stěnu a přemýšlím, že bych ji trochu oživil něčím originálním, a sukulenty mi přijdou jako skvělá volba. Vím, že jsou to rostliny, které mají rády sluníčko a nejsou moc náročné na vodu, což by mohlo být pro tuhle stěnu ideální. Zároveň jsem slyšel, že sukulenty mohou mít různé tvary a barvy, takže by to mohlo vypadat moc hezky. Ale co péče o ně? Jak je to s jejich umístěním? Potřebují speciální substrát nebo by stačilo něco běžného? A co zálivka? Je to fakt tak jednoduché jako s běžnými kytkami, nebo to má nějaké specifika? Také mám na mysli, jestli nepřijde problém s jejich růstem v takovém uspořádání, pokud se třeba rozrostou víc než jsem čekal. Budou na té zelené stěně vůbec prosperovat? Rád bych slyšel vaše zkušenosti nebo názory na tohle téma. Děkuji!

156 slov
1.6 minut čtení
31. 12. 2024
Miroslav Stehlík

Sukulenty na zelenou stěnu jsou fakt super nápad! Mám doma taky pár a vypadají skvěle. Jo, potřebují hodně světla, takže je dej na místo, kde budou mít slunce. Co se substrátu týče, ideální je nějaký speciální pro sukulenty nebo kaktusy, ale obyčejný také může fungovat, pokud má dobrou drenáž. Zálivku moc nepřeháněj, stačí jednou za čas, jak se substrát vysuší. Co se růstu týče, sukulenty obvykle nerostou tak rychle, ale nemusíš se bát, že by ti to nějak zásadně komplikovalo. Vytvářejí hezké kompozice a mají různý tvary a barvy, takže určitě oživí tu stěnu. Jenom si dej pozor na to, aby se navzájem nepřekrývaly moc. Takže jo, doporučuji to zkusit!

110 slov
1.1 minut čtení
10. 1. 2025
Ludmila Černá

Sukulenty na zelenou stěnu? Určitě to jde! Jsou super volba, protože jsou nenáročné a mají rády sluníčko. Můžeš je poskládat různě, vypadají fakt hezky a barevně. Co se týče péče, potřebují dobře propustný substrát, takže zkus směs pro sukulenty nebo kaktusy. Zálivka je taky jednoduchá – stačí jednou za čas, spíš málo než moc. Pozor ale na to, aby těm rostlinám nebylo moc těsno, jinak se začnou prát o prostor. Když budou mít dost světla a místa, měly by prosperovat v pohodě. Takže jestli chceš něco originálního a hezkého, hurá do toho!

92 slov
0.9 minut čtení
13. 1. 2025
Hana Hladíková
Meskalin.cz/Články/Trendy v pěstování
Zelené stěny: Trend pěstování rostlin jako moderní designový prvekObjevte kouzlo zelených stěn a jak mohou proměnit váš prostor. Představujeme exotické rostliny pro vertikální zahrady a tipy na jejich umístění.
1000 slov
10 minut čtení
26. 12. 2024
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky