Meskalin.cz/Fórum/Jak můžu použít echinaceu na posílení imunity?

Jak můžu použít echinaceu na posílení imunity?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jak konkrétně mohu využít echinaceu pro posílení své imunity. Slyšel jsem, že je to skvělý pomocník proti nachlazení a různým virům, ale nejsem si jistý, jak ji správně užívat. Mám obecně na mysli různé formy – co třeba čaje, tinktury nebo kapsle? Je lepší ji brát preventivně nebo až když už cítím, že na mě něco leze? Jak často bych ji měl užívat a v jakém množství? A taky mě zajímá, jestli má nějaké vedlejší účinky, na co si dát pozor a jestli třeba neinteraguje s jinými léky. Pokud máte nějaké osobní zkušenosti nebo doporučení, budu moc vděčný. Díky!

105 slov
1.1 minut čtení
14. 9. 2024
Eva Sýkorová

Echinacea je fakt skvělá na imunitu. Můžeš ji užívat víc způsoby – čaj, tinktura nebo kapsle, všechno má svoje výhody. Čaj je fajn na pití, ale tinktura je silnější a rychlejší účinek. Kapsle jsou zase pohodlný, když nemáš čas.

Když chceš posílit imunitu, doporučuje se brát ji preventivně, hlavně na podzim a v zimě, kdy jsou viry nejvíc aktivní. Pokud už cítíš, že na tebe něco leze, klidně zvyš dávku. Dávkování závisí na formě – tinkturu obvykle 1-2x denně, čaj můžeš pít klidně víc než jednou.

Než začneš, zjisti si, jestli nemáš nějakou alergii nebo interakce s léky. Obecně je echinacea bezpečná, ale u některých lidí může vyvolat alergickou reakci nebo zažívací potíže. Takže radši dávej pozor. Zkus to a uvidíš, jak ti to sedne!

125 slov
1.3 minut čtení
26. 12. 2023
Stanislav Slavík

Echinacea je fakt dobrá na imunitu. Můžeš ji brát různě – jako čaj, tinkturu nebo kapsle. Osobně mám rád tinkturu, protože se rychle vstřebává. Když začneš cítit, že na tebe něco leze, je dobrý to hned nasadit. Já to piju tak 2-3x denně, ale záleží na koncentraci. Preventivně to můžeš brát taky, hlavně na podzim a v zimě, když jsou nachlazení v kurzu. Co se týče vedlejších účinků, tak většinou nic moc, ale někdo může mít alergii nebo žaludeční problémy. Takže dávej pozor, když už bereš nějaké léky, obzvlášť na ředění krve nebo imunosupresiva. Lepší je se poradit s lékařem, pokud si nejsi jistý. Jinak osobně to používám už roky a zatím mi to vždycky pomohlo.

116 slov
1.2 minut čtení
7. 1. 2024
Renata Vaňková
Meskalin.cz/Články/Přírodní léčivé rostliny
Jak využít přírodní léčivé rostliny pro zlepšení imunitního systémuObjevte sílu přírodních léčivých rostlin a jak mohou posílit váš imunitní systém v boji proti nemocem.
1000 slov
10 minut čtení
23. 3. 2023
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky