Meskalin.cz/Fórum/Jaké rostliny mi pomohou posílit imunitu?

Jaké rostliny mi pomohou posílit imunitu?

V poslední době se hodně mluví o tom, jak důležité je mít silnou imunitu, a tak jsem začal přemýšlet, jestli existují nějaké rostliny, které by mi mohly pomoci ji posílit. Mám na mysli jakoby přírodní řešení, takže by mě zajímalo, jestli jsou nějaké konkrétní druhy kaktusů nebo sukulentů, které mají prokazatelné účinky na imunitní systém. Vím, že například echinacea je známá svými imunostimulačními vlastnostmi, ale co dalšího by se dalo pěstovat doma? A co třeba aloe vera? Je také dobré pro zdraví a imunitu? Jaké další exotické rostliny byste doporučili pro jejich zdravotní přínosy? Rád bych se dozvěděl, co vše je možné pěstovat a jaký mají tyto rostliny vliv na naše zdraví. Měly by to být snadno dostupné rostliny, které je možné mít doma nebo na balkoně. Hledám tipy na kombinaci krásného pěstování a užitečných vlastností, abych si mohl udělat malou přírodní lékárnu u sebe doma. Takže pokud máte nějaké osvědčené rostliny na posílení imunity, dejte mi vědět a budu rád za každou radu!

164 slov
1.6 minut čtení
15. 6. 2024
Viktor Kubík

Když jde o posílení imunity, tak kromě echinacei je fajn mít doma i nějaké další rostliny. Aloe vera je super, má spoustu zdraví prospěšných látek a pomáhá nejen na pleť, ale i vnitřně. Pak tu máme třeba zázvor a kurkumu, ty sice nejsou kaktusy, ale dají se snadno pěstovat a mají silné protizánětlivé účinky. Také bys mohl zkusit medvědí česnek, ten je skvělý na imunitu a dá se pěstovat na zahradě nebo v květináči. Z kaktusů bych asi doporučil Opuncii, ta má dobré nutriční hodnoty a může být docela chutná. Jinak taky levandule je dobrá na stres a má uklidňující účinky, což ti taky může pomoci udržet imunitu v kondici. Z exotických rostlin bych přidal moringový strom, pokud máš místo a chuť na experimenty, ten je fakt bohatý na vitamíny. Takže určitě se neboj pěstovat různé kombinace a vytvořit si svou přírodní lékárnu!

143 slov
1.4 minut čtení
11. 1. 2025
Daniela Matějková

Když mluvíme o rostlinách na posílení imunity, tak kromě echinacei se dá určitě zmínit i kurkuma, co má skvělé protizánětlivé účinky. Pak je tu třeba zázvor, ten je super na imunitu a snadno se pěstuje. Aloe vera je taky dobrý nápad, má spoustu zdravotních benefitů a dá se použít na různé problémy s pletí nebo trávením. Je fajn mít doma i mátu, ta nejen že osvěží, ale i podpoří imunitu. Co se týče exotických rostlin, tak třeba goji bobule jsou známé svými antioxidačními účinky a dají se pěstovat v květináči. Kaktusy jako takové většinou nemají specifické zdravotní přínosy, ale sukulenty obecně jsou skvělý na údržbu. Takže klidně kombinuj tyhle rostlinky a udělej si doma zdravý kout.

116 slov
1.2 minut čtení
23. 11. 2023
Josef Khýr
Meskalin.cz/Články/Přírodní léčivé rostliny
Jak využít přírodní léčivé rostliny pro zlepšení imunitního systémuObjevte sílu přírodních léčivých rostlin a jak mohou posílit váš imunitní systém v boji proti nemocem.
1000 slov
10 minut čtení
23. 3. 2023
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky