Jaké bylinky můžu pěstovat na balkoně pro čaj?
Mám balkon, kde bych chtěl začít pěstovat bylinky, které bych mohl využít na čaj. Mým cílem je mít vždy po ruce něco čerstvého, co si mohu uvařit, a navíc mi to udělá radost. Zajímalo by mě, jaké konkrétní bylinky jsou vhodné pro pěstování na balkoně, protože nemám moc prostoru, a chci to udělat efektivně. Slyšel jsem, že některé bylinky jsou náročnější na péči, tak bych rád věděl, které jsou ideální pro začátečníky, aby mi to nezabralo moc času a úsilí. Myslíte, že se dají pěstovat i nějaké tradiční bylinky jako máta nebo heřmánek? A co třeba meduňka nebo šalvěj? Jaké mají vlastnosti a chuť? Mám strach, že pokud budu pěstovat vícero druhů dohromady, tak se budou navzájem rušit nebo se jim nebude dařit. Jak to tedy udělat správně? Kdy je nejlepší čas na výsadbu a jak se o tyto rostliny starat? Co třeba hnojivo a zálivka? A co slunce? Mám balkon na severní straně, takže bych chtěl vědět, které bylinky budou spokojené s menším množstvím slunečního světla. Budu moc rád za jakékoli tipy nebo zkušenosti od vás ostatních, kdo už máte s pěstováním bylinek nějaké praktické zkušenosti!